Wat we doen

Advies

Datascape adviseert over de architectuur, het technisch en functioneel ontwerp en informatieworkflow bij internetprojecten. Bij het opzetten van een website waarbij grote hoeveelheden informatie beschikbaar komen, is het van belang de informatie gestructureerd en uitbreidbaar te ontsluiten.

Nadruk ligt op open source toepassingen, open standaarden en webrichtlijnen. Datascape is specialist op het gebied van het open source content management systeem Drupal.

Projectbegeleiding

Datascape begeleidt organisaties zoals Beeld & Geluid en het Gemeentemuseum Den Haag bij de selectie van bureau's en freelancers. Beoordeelt offertes, initieert offertetrajecten en tests bij de oplevering.

Uitvoering

Datascape bouwt websites en neemt bestaande websites onderhanden. Datascape ontwikkelt zelf en beschikt over een netwerk van vormgevers, tekstschrijvers en programmeurs.

Datascape ontwerpt systemen waarbij data op geavanceerde wijze verwerkt en geactualiseerd wordt. Ze heeft specialistische kennis in huis op het terrein van overheidsinformatie.

Datascape bouwde systemen voor onder meer het ministerie van VROM, VWS en de Tweede Kamer om ze op de hoogte te houden van nieuwe wetgeving en beleid in de Europese Unie. Het vernieuwende van deze systemen is dat ze van de gebruiker steeds minder handelingen vragen: het systeem vult zichzelf. 'Webscraping' en workflowmanagement zijn hierbij belangrijke instrumenten.