Programma Drupal Government Days nu bekend

Het voorlopige programma van de Drupal Government Days is nu bekend. Op deze conferentie in Brussel staat uitwisseling van ervaringen en hergebruik van code centraal bij overheidsprojecten opgezet in het open source cms Drupal. Dit cms wordt door veel intergouvernementele organisaties en overheden gebruikt.

Op donderdag 7 april zullen showcases behandeld worden van onder meer het portal van de Franse regering, het senaat van New York, modules van het Witte Huis, UN WFP, en diverse initiatieven op bij de Belgische overheid en Europese Commissie. Daarnaast is er aandacht voor de voor- en nadelen van Drupal en nieuwe diverse distributies en apps voor overheden.

Op vrijdag 8 april staan verschillende gebruiksaspecten van Drupal op het programma. Zo zal toegankelijkheid zal aan bod komen met onder meer een sessie over webrichtlijnen.nl. Er is aandacht voor integratie met Microsoft Sharepoint en verschillende mogelijkheden voor open data. Aan de hand van sessies over educatieprojecten, intranetten en samenwerkingsplatforms wordt gekeken naar de mogelijkheden van Drupal.

Zaterdag 9 april is een govcamp, waarbij developers ervaring uitwisselen en werken aan modules en oplossingen voor overheden.

De conferentie zal plaatsvinden in het International Press Centre in Brussel van 7-9 april. Deelname is gratis. Indien je je nog niet opgegeven hebt, doe het snel vanwege de beperkte capaciteit.