PrestoCentre is van start

Op 14 maart 2011 is de netwerkorganisatie PrestoCentre van start gegaan. Daniel Teruggi, directeur R&D bij INA, lanceerde namens de initiatiefnemers de portal tijdens de Screening the Future 2011 conferentie gehouden bij Beeld en Geluid in Hilversum. De oprichters van het PrestoCentre zijn: British Broadcasting Corporation (BBC), Institut National de l'Audiovisuel (INA), Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid (Beeld en Geluid), Österreichischer Rundfunk (ORF) en Radiotelevisione Italiana (RAI).

De kersverse stichting gaat verder met onderzoek naar de complexiteit van digitale av-content met als doel om duurzame toegankelijkheid van audiovisueel erfgoed te realiseren. Hiertoe zijn de vijf oprichters in het kader van het Europese project PrestoPRIME al volop bezig met het combineren van hun expertise tot diverse tools, modellen en trainingen. Nieuwe leden zijn welkom om deel te nemen aan deze av-community. 

Het PrestoCentre is opgezet om te gaan fungeren als centrum van samenwerking, kennisdeling en vooral het gezamenlijk creëren van nieuwe kennis op basis van ervaringen van de leden van deze netwerkorganisatie.

bron: AV archivering, Beeld & Geluid

bijdrage Datascape: 

De website was door een partij gebouwd, maar is grondig herzien en uitgebreid. Daarnaast zijn verschillende partners aangetrokken om met hen de site na de lancering verder te ontwikkelen, waaronder Frodo Schering voor het ontwerp, Aaron van PixelClever voor verdere uitbreiding, Antenna voor hosting en LimoenGroen voor de migratie naar Drupal 7.