ANP presentatie bij PDC

Vandaag heeft ANP een presentatie gegeven voor de medewerkers bij PDC over de ANP agenda plus en de politieke monitor. Deze producten maken gebruik van het systeem dat ik heb opgezet bij PDC met hulp van de programmeurs Arne, Dick, Kevin, Alexander en Martijn.

Het systeem leest agenda's en nieuws in van onder meer politici, ministeries, universiteiten, debatcentra en politieke partijen, voegt deze samen, voorziet ze van extra informatie zoals locatiegegevens, en stuurt ze vervolgens door naar websites en opdrachtgevers.

Leuk om te zien dat na langdurig werken hieraan de potentie wordt gezien. Gegevens handmatig invoeren leek me een achterhaalde bezigheid, dat bovendien voortdurende attentie vraagt. Volgens mij kon je net als dossiers over de voortgang van wetgeving, ook agenda's automatisch samenstellen.

Voor ANP is het een belangrijke manier om voor op het nieuws te zitten: Wanneer je op de hoogte bent van wat er op de agenda staat, dan weet je wat nieuws gaat worden.

Binnenkort hoopt ANP de eerste afnemer binnen te hebben waardoor het systeem in gebruik genomen kan worden. Mocht het zover zijn, dan is er nog een hoop te doen. Zo'n 700 bronnen worden gebruikt, en deze dienen allemaal kritisch doorgenomen te worden.

Meer informatie: Rene Wijne ANP, Nicolas Cramer PDC